Δευτέρα 19 Μαρτίου 2012

ΗΓΟΥΜΕΝΟΣ ΕΦΡΑΙΜ ΜΕΣΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΦΥΛΑΚΗ : "ΟΝ ΑΓΑΠΑ ΚΥΡΙΟΣ ΠΑΙΔΕΥΕΙ"

  Πριν από λίγες ημέρες είχα καθηκόντως στείλει στον δοκιμαζόμενο Ηγούμενο της Ιεράς και σεβασμίας Μονής του Βατοπαιδίου ,πανοσιολογιώτατο Αρχιμανδρίτη π.Εφραίμ,μια επιστολή συμπαραστάσεως.΄Ηθελα να του πω πως σ αυτές τις δύσκολες ώρες δεν είναι μόνος του.Να του δώσω κουράγιο και να του ευχηθώ τα καλύτερα για την έκβαση της υποθέσεώς του.
Σήμερα έλαβα την απάντησή του μέσα από μια ιδιόχειρη επιστολή που αποπνέει άρωμα πνευματικότητας και μεγαλείου ψυχής.
Οι όροι αντεστράφησαν και το κουράγιο που ήθελα εγώ να του δώσω μου το προσέφερε απλόχερα εκείνος.
<<..Υπό τοιούτων αισθημάτων διακατεχόμενοι,ησθάνθημεν την Υμετέραν φιλάφελφον συμπαράστασιν ως σιμωνοκυριναικήν συμμετοχήν εις την μετ΄ευχαριστίας υποδοχήν του παρόντος πειρασμού,ήτις αναπτέρωσε τας δοκιμαζομένας και αλγούσας ψυχάς ημών,διο και εκ βαθέων ευχαριστούμεν.
Εμπιστευόμενοι τα πάντα εις την νικοποιόν δύναμιν του Δεσπότου Χριστού και την μητρόστοργον πρόνοιαν της Παναχράντου Κυρίας Θεότοκου,συναισθανόμεθα οτι είναι απαραίτητον να διέλθωμεν "δια πυρός και ύδατος" των ποικίλων πειρασμών,δια να "μορφώσωμεν" εντός ημών το πραγματικόν νόημα της του Χριστού ενανθρωπήσεως και των δι΄ημας παθημάτων Αυτού.Η φιλάνθρωπος του Θεού οικονομία,προίον της πατρικής Του στοργής και προνοίας,μας εισάγει δια των Υμετέρων ευχών,εις την επίγνωσιν της θείας αγάπης,διότι όντως " ον αγαπά Κύριος παιδεύει,μαζί μαζί μου δε πάντα υιόν ον παραδέχεται"...>>.
 Δεν υπάρχουν λόγια για να σχολιάσει κάποιος τα λόγια του Γέροντα παρά μόνο μια ευχή να τελειώσει γρήγορα αυτή η δοκιμασία του και ακόμα πιο γρήγορα να λάμψει η Αλήθεια.
π.Τιμόθεος Ηλιάκης

ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΣΥΜΠΑΡΑΣΤΑΣΕΩΣ ΣΤΟΝ ΗΓΟΥΜΕΝΟ ΕΦΡΑΙΜ



     Πανοσιολογιώτατον Αρχιμανδρίτην
                     π . ΕΦΡΑΙΜ
 ΗΓΟΥΜΕΝΟΝ ΙΕΡΑΣ ΜΟΝΗΣ ΒΑΤΟΠΑΙΔΙΟΥ

 Πανοσιολογιώτατε και σεβαστέ μου π. Εφραίμ ,
 αυτές τις δύσκολες για την αγάπη σας ώρες ,αισθάνομαι
 την ανάγκη να επικοινωνήσω μαζί σας προκειμένου και εγώ , όπως εκατομμύρια ανά τον κόσμο Χριστιανοί ,σας εκφράσω την αμέριστη συμπαράστασή μου στην σκληρή  δοκιμασία που ως μη όφειλε περνάτε .
 Δεν είμαι εγώ αυτός που θα δώσω συμβουλές σε ένα μεγάλο πνευματικό  άνθρωπο  όπως εσείς .Θα αρκεσθώ μόνο στον λόγο του Κυρίου μας , « εν τη υπομονή υμών κτήσασθε τας ψυχάς υμών» ( Λουκ. κα΄19 ) .
 Υπομονή Γέροντα και όλα θα τελειώσουν με την πλήρη
 δικαίωσή  σας .Ειλικρινά εύχομαι αυτή η επιστολή να σας βρει στην ευλογημένη Μάνδρα σας κοντά στα αγαπητά Πνευματικά  σας παιδιά . Ελπίζω πως η Δικαιοσύνη της Πατρίδας μας, θα αφεθεί ελεύθερη και θα σας παραδώσει λευκό και καθαρό στην Κοινωνία που σας έχει ανάγκη αυτές τις δύσκολες ώρες .
 Είμαι νοερά δίπλα σας, συμπάσχω μαζί σας και προσεύχομαι όπως ο Κύριός μας σας δίνει δύναμη και κουράγιο.
 Η Παναγίας μας να σας σκεπάζει και οι άγιοι ΄Αγγελοι να
 σας προστατεύουν και να σας συντροφεύουν στη αγωνία σας.
 Με βαθύτατο σεβασμό και αγάπη Χριστού
  

                             π . Τιμόθεος Ηλιάκης 

 2 ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟΥ 2012 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Ο Άγιος Νεκτάριος και η χειροτονία- χειροθεσία Υποδιακονισσών.

  Ο Άγιος Νεκτάριος και η χειροτονία- χειροθεσία Γυναικών Υποδιακονισσών. Στο Μοναστήρι της Αγίας Τριάδος, που είχε ιδρύσει ο Άγιος στην Αίγ...