Τρίτη 13 Μαΐου 2014

ΜΗΤΡΟΠΟΛΙΤΗΣ ΠΑΛΛΑΔΙΟΣ ΣΤΟΝ ΠΑΤΡΙΑΡΧΗ ΕΙΡΗΝΑΙΟ: "ΣΑΣ ΖΗΤΩ ΣΥΓΝΩΜΗ..."


Ένας από τους πλέον επιφανείς αγιοταφίτες Ιεράρχες υπήρξε και ο μακαριστός Μητροπολίτης Πτολεμαΐδος Παλλάδιος .Απόφοιτος της Θεολογικής Σχολής της Χάλκης και άριστος γνώστης του προσκυνηματικού καθεστώτος των Αγίων Τόπων. 
Ο  Ιεράρχης αυτός  ήταν ένας από τους λίγους που είχαν το σθένος να ομολογήσουν το λάθος τους και να διορθώσουν το σφάλμα τους απέναντι στον Πατριάρχη Ειρηναίο.
Έτσι με ιδιόχειρη επιστολή του  παραδέχεται  το λάθος του,ανακαλεί την εναντίον του Πατριάρχη υπογραφή του και ομολογεί ότι "παρασύρθηκε". 
Η  ομολογία αυτή του Μητροπολίτου Παλλαδίου,δυστυχώς,δεν προβλημάτισε κανένα αρμόδιο,την έκρυψαν έκαναν ότι μπορούσαν για να μείνει στα "απόκρυφα" του ανίερου πολέμου κατά του Πατριάρχη Ειρηναίου. 
Σαν μνημόσυνο στην αγιασμένη αυτή μορφή,που στα τελευταία χρόνια της ζωής του δοκιμάστηκε σκληρά αλλά και προς αποκατάσταση της αλήθειας,την φέρνουμε 
σήμερα στην δημοσιότητα,ελπίζοντας ότι ίσως κάποιοι επιτέλους δουν με υπευθυνότητα το δράμα που παίζεται εννιά χρόνια τώρα στη αγία Πόλη. 
Η ΣΥΓΝΩΜΗ ΤΟΥ ΜΗΤΡΟΠΟΛΙΤΟΥ ΠΑΛΛΑΔΙΟΥ 







Ο μακαριστός Μητροπολίτης Πτολεμαΐδος . Παλλάδιος (κατά κόσμον Βασίλειος) Αντωνίου, εγεννήθη τω 1935 εν Αμαλιάδι Ηλείας Πελλοπονήσου. Εις Ιεροσόλυμα αφίκετο τω 1955.
Απεφοίτησε της Πατριαρχικής Σχολής. Εκάρη Μοναχός και εχειροτονήθη εις Διάκονον τω 1957. Εσπούδασε την Ιεράν Επιστήμην εν τη κατά Χάλκη Θεολογική Σχολή.
Εχειροτονήθη Πρεσβύτερος τω 1964 και προήχθη εις Αρχιμανδρίτην τω 1965. Τω 1968 απεστάλη δια μετεκπαίδευσιν και εκμάθησιν της Αγγλικής γλώσσης εν Αγγλία και τω 1972 διωρίσθη Μέλος της Αγίας και Ιεράς Συνόδου.
Υπηρέτησεν ως Γραμματεύς εν τοις Πατριαρχικοίς Γραφείοις, μέλος της Σχολικής Εφορείας των εν Ιεροσολύμοις Σχολείων και τη 23η/5/1975 διωρίσθη Έξαρχος του Παναγίου Τάφου εν Ελλάδι.
Τον Οκτώβριον του 1976 εξελέγη και εχειροτονήθη Αρχιεπίσκοπος Ιορδάνου. Διετέλεσε Πρόεδρος του Εκκλησιαστικού Δικαστηρίου και τη 28η/4/1981 διωρίσθη Πατριαρχικός Επίτροπος εν Βηθλεέμ. Τω 1983 διωρίσθη Πρόεδρος του Εκκλησιαστικού Εφετείου. Τω 1985 διωρίσθη μέλος της Εξελεγκτικής Επιτροπής. Τω 1998 ωνομάσθη Μητροπολίτης Πτολεμαΐδος.
Μετέσχεν ως μέλος της Πατριαρχικής Αντιπροσωπείας εις την Δ Γενικήν Συνέλευσιν του Παγκοσμίου Συμβουλίου Εκκλησιών εν Ουψάλα. 

Ο Πατριάρχης Ειρηναίος είχε συζητήσει με τον μακαριστό μητροπολίτη Πτολεμαΐδος κυρό Παλλάδιο τη σύγχρονη επανέκδοση του πονήματός του με τίτλο «ΕΓΚΟΛΠΙΟΝ ΠΡΟΣΚΥΝΗΤΟΥ» στην ελληνική, ρωσική, αγγλική και ιταλική γλώσσα με το σκεπτικό να προσφέρεται από τον Μακαριώτατο μαζί με άλλες ιεροσολυμιτικές ευλογίες. 
Εκοιμήθη εν Κυρίω την 21η Ιουλίου 2010 εις την Ιερά Μονή του Αβά Γερασίμου,όπου εφησύχαζε.  









Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Ο Άγιος Νεκτάριος και η χειροτονία- χειροθεσία Υποδιακονισσών.

  Ο Άγιος Νεκτάριος και η χειροτονία- χειροθεσία Γυναικών Υποδιακονισσών. Στο Μοναστήρι της Αγίας Τριάδος, που είχε ιδρύσει ο Άγιος στην Αίγ...