Κυριακή 27 Μαΐου 2018

Ο Μητροπολίτης Ν.Ιωνίας Γαβριήλ εύχεται στα παιδιά που διαγωνίζονται




Αγαπητά μου παιδιά,

Η απαιτητική δοκιμασία των Πανελλαδικών εξετάσεων που σε λίγες μέρες ξεκινά για εσάς αποτελεί το τέρμα μίας μεγάλης και κοπιώδους περιόδου μελέτης και προετοιμασίας, αλλά και την ολοκλήρωση ενός όμορφου και αλησμόνητου κύκλου της ζωής σας. Παράλληλα όμως, σηματοδοτεί την έναρξη ενός νέου δημιουργικού ορίζοντα, αποτελώντας μία σημαντική ευκαιρία για την εκπλήρωση των ονείρων σας και την επίτευξη των προσδοκιών σας.
Σε αυτή την πράγματι αγχωτική πορεία των εξετάσεων, με βαθιά αισθήματα αγάπης, ενώνω τις ευχές και προσευχές μου προς τον Κύριό μας Ιησού Χριστό με τις ευχές και προσευχές των γονιών και των εκπαιδευτικών σας και εκφράζω την αμέριστη συμπαράστασή μου προς όλους εσάς, ευχόμενος από καρδιάς οι κόποι και οι προσπάθειές σας να ευοδώσουν καρπούς και τα αποτελέσματα να σας δικαιώσουν!
Στη δύσκολη εποχή που διανύουμε, σας παρακαλώ θερμά, μη λησμονείτε ότι εσείς είστε η ελπίδα αυτού του τόπου! Στα χέρια σας εμπιστευόμασθε το μέλλον μας, σε εσάς στηρίζουμε το όραμά μας για ένα καλύτερο αύριο, για μία ασφαλέστερη, υγιέστερη και πιο ανθρώπινη κοινωνία!
Ένα μονάχα σας ζητώ: Ακολουθήστε τα όνειρά σας! Η διαρκής αναζήτηση της γνώσης αποτελεί πρόοδο, αποτελεί αυταξία και αυτοσκοπό της ζωής.
Σας διαβεβαιώνω πως δεν θα είστε μόνοι! Η Τοπική μας Εκκλησία και εγώ προσωπικά θα βρισκόμασθε πάντοτε δίπλα σας, στο πλευρό σας, βοηθοί και συμπαραστάτες στις επιλογές σας και στις ανάγκες του δύσκολου αγώνα σας.
Ολόψυχα εύχομαι στον καθένα από εσάς ο Πανάγαθος και Δωρεοδότης Κύριος μας Ιησούς Χριστός να σας ενισχύσει στον δύσκολο αυτό αγώνα με δύναμη και φώτιση και να σας χαρίζει μία ζωή γεμάτη πρόοδο και επιτυχίες! Καλή επιτυχία!
Ο Μητροπολίτης
☦ Ο Νέας Ιωνίας και Φιλαδελφείας Γαβριήλ 


Ο Άγιος Νεκτάριος και η χειροθεσία Υποδιακονισσών.

  Ο Άγιος Νεκτάριος και η χειροθεσία Γυναικών Υποδιακονισσών. Στο Μοναστήρι της Αγίας Τριάδος, που είχε ιδρύσει ο Άγιος στην Αίγινα  είχε ο ...