Παρασκευή 8 Μαρτίου 2019

Μήνυμα Σεβ. Μητροπολίτου Ν.Ιωνίας κ. Γαβριήλ για την Αγία και Μεγάλη Σαρακοστή




Αγαπητοί μου αδελφοί,
Με τη χάρη του Θεού μας εισερχόμαστε και φέτος στην περίοδο της Αγίας και Μεγάλης Σαρακοστής. Ένα μεγάλο, συναρπαστικό, γεμάτο πνευματικούς θησαυρούς και δύσκολο ταξίδι ξεκινά με προορισμό το Πάσχα και την Ανάσταση.
Την περίοδο αυτή ο Χριστός μας είναι μόνος Του. Απομονώνεται στην έρημο και ετοιμάζεται να θυσιαστεί ξανά και πάλι για όλους μας και για τον καθένα ξεχωριστά.
Για σένα και για μένα! Ναι! Καλά το άκουσες… για σένα και για μένα!
Όσο κι αν πολλοί από εμάς δυσκολευόμαστε να το αποδεχθούμε, όσο κι αν δεν θέλουμε να το νιώσουμε, ακόμη κι αν φτάνουμε στο σημείο να Του ζητούμε να βγάλει το ακάνθινο ματωμένο στεφάνι Του και να μην σταυρωθεί, είναι γιατί φοβόμαστε οι δειλοί να δούμε μέχρι που φτάνει η αγάπη Του.
Ναι…! Μέχρι εκεί φτάνει η αγάπη Του! Ο Χριστός γίνεται κατάδικος στον λόφο Γολγοθά για να γίνει «κατα-δικός» του καθενός από εμάς. Φίλος μοναδικός, που ποτέ δεν μας πουλά.
Σας παρακαλώ πολύ αδελφοί μου, ας προσπαθήσουμε την περίοδο αυτή να μην Τον αφήσουμε μόνο Του. Ας Του κάνουμε λίγη παρέα. Ας στερηθούμε και εμείς λίγο από αυτά που καθημερινά μας βαραίνουν. Η μοναξιά άλλωστε έχει την πιο απαίσια μυρωδιά. Όλοι μας την έχουμε ζήσει.
Ας βαδίσουμε λοιπόν πλάι Του και ας Τον μιμηθούμε. Όσο μπορούμε. Όσο αντέχουμε. Όσο θέλουμε, ελεύθερα, αβίαστα δίχως πίεση και εξαναγκασμό. Άλλωστε, ο Χριστός μας δεν θέλει να συναναστρέφεται με άβουλους ανθρώπους, αλλά με ελεύθερους.
Αυτός και πάλι θα σταυρωθεί για εμάς. Θα κατέβει και πάλι στην κόλασή μας για να μας βάλει στον Παράδεισό Του! Όσες φορές κι αν χρειαστεί. Αρκεί να Του το ζητήσουμε. Αρκεί να Τον παρακαλέσουμε.
Ας σταυρώσουμε και εμείς αδελφοί μου το «εγώ» μας, αυτό που μας δυσκολεύει να αντικρίσουμε το αναστημένο πρόσωπό Του, ας σπάσουμε τις ψεύτικες και εικονικές «βιτρίνες» μας και ας «τσαλακωθούμε»… δεν πειράζει.
Όποιος θέλει να σώσει την «αξιοπρέπειά» του, Θεό δεν πρόκειται να δει, Ανάσταση δεν πρόκειται να ζήσει.
Καλό και ευλογημένο ταξίδι μαζί με τον Χριστό!
Ο Μητροπολίτης σας!
+ Ο Ν.Ιωνίας και Φιλαδελφείας Γαβριήλ 
Αγία Σαρακοστή 2019  


Ο Άγιος Νεκτάριος και η χειροτονία- χειροθεσία Υποδιακονισσών.

  Ο Άγιος Νεκτάριος και η χειροτονία- χειροθεσία Γυναικών Υποδιακονισσών. Στο Μοναστήρι της Αγίας Τριάδος, που είχε ιδρύσει ο Άγιος στην Αίγ...