Τρίτη 18 Αυγούστου 2015

ΘΡΗΣΚΕΥΤΙΚΕΣ ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ ΓΙΑ ΤΟΝ ΑΓΙΟ ΤΩΝ ΣΚΛΑΒΩΝ ΚΟΣΜΑ ΤΟΝ ΑΙΤΩΛΟ ΣΤΗΝ Ν.ΦΙΛΑΔΕΛΦΕΙΑ







Την μνήμη του Αγίου Ιερομάρτυρος και Εθναποστόλου Κοσμά του Αιτωλού, πανηγυρίζει με κάθε εκκλησιαστική τάξη, ο φερώνυμος Ιερός Ναός του Αγίου στην Νέα Φιλαδέλφεια, όπου φυλάσσεται απότμημα εκ του Ιερού Λειψάνου του «Αγίου των Σκλάβων», στις 23 και 24 Αυγούστου κατά το εξής πρόγραμμα:
Κυριακή 23 Αυγούστου
19:30 Μέγας Πανηγυρικός Αρχιερατικός εσπερινός χοροστατούντος του σεβ. Μητροπολίτου Ν.Ιωνίας κ. Γαβριήλ
Δευτέρα 24 Αυγούστου 7-1 π.μ.
Όρθρος, Δισαρχιερατική Θεία Λειτουργία υπό των  σεβ. Μητροπολίτου Ν.Ιωνίας κ. Γαβριήλ καί Θεοφ.Επισκόπου Αβύδου κ.Κυρίλλου, βράβευση νικητών πανελλήνιου μαθητικού διαγωνισμού για τον φωτιστή του υπόδουλου γένους μας με θέμα: «Ιχνηλατώντας τα μονοπάτια που διάβηκε ο πατρο-Κοσμάς: Η ζωή, το έργο και το μαρτύριο του αγίου Κοσμά του Αιτωλού».
11 π.μ. Δεξίωση προσκυνητών
19:00 Μεθεόρτιος εσπερινός
19:45 Πάνδημος λιτάνευσις των Ι. Λειψάνων και της εικόνος του Αγ. Κοσμά με την συνοδεία της φιλαρμονικής και παρουσία των τοπικών αρχών
21:00 Παράκλησις και χαιρετισμοί στον Αγ. Κοσμά

Συγκοινωνία: Από Αθήνα: Το 6 τρόλεϊ Ιπποκράτους-Φιλαδέλφεια-Άγιος Κοσμάς, το Γ9 Λεωφορείο Χαλκοκονδύλη-Κόκκινος Μύλος, στάση Άγιος Κοσμάς, το 3 τρόλεϊ Γηροκομείο Αθηνών Ν. Φιλαδέλφεια, το 024 Λεωφορείο από Σταθμό Λαρίσης – Άγιοι Ανάργυροι (τέρμα).
Από Πειραιά: HΣΑΠ Στάση Κάτω Πατήσια και από εκεί το 6 τρόλεϊ προς Ν. Φιλαδέλφεια. 










Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Πατριαρχική Απόδειξις επί τω Αγίω Πάσχα 2024

 † Β Α Ρ Θ Ο Λ Ο Μ Α Ι Ο Σ   ΕΛΕῼ ΘΕΟΥ ΑΡΧΙΕΠΙΣΚΟΠΟΣ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥΠΟΛΕΩΣ – ΝΕΑΣ ΡΩΜΗΣ ΚΑΙ ΟΙΚΟΥΜΕΝΙΚΟΣ ΠΑΤΡΙΑΡΧΗΣ ΠΑΝΤΙ Τῼ ΠΛΗΡΩΜΑΤΙ ΤΗΣ ΕΚΚΛ...