Παρασκευή 13 Φεβρουαρίου 2015

ΑΓΙΟΡΕΙΤΙΚΑ ΚΟΛΛΥΒΑ ΣΥΝΤΑΓΗ




ΕΚΤΕΛΕΣΗ 
Μουσκεύουμε το σιτάρι όλη τη νύχτα. Το βράζουμε, το στραγγίζουμε και το στεγνώνουμε καλά. Αναμειγνύουμε όλα τα υλικά εκτός από τα στραγάλια και τη μισή ζάχαρη. Καλύπτουμε τα κόλλυβα με τα κοπανισμένα στραγάλια. Από πάνω στρώνουμε την υπόλοιπη ζάχαρη και διακοσμούμε τα κόλλυβα με άσπρα και ασημένια κουφέτα η καρπούς από ρόδι,αμύγδαλο και φουντούκι.
ΥΛΙΚΑ 
1 κ. σιτάρι
1 κ. καρύδια, αμύγδαλα και φουντούκια
1 κ. κουλουράκια μνημόσυνου κοπανισμένα
500 γρ. στραγάλια μαλακά κοπανισμένα
500 γρ. σταφίδες ξανθές (πλυμένες και στεγνωμένες)
1 κ. άχνη ζάχαρη
250 γρ. αλεύρι καβουρδισμένο
κανέλα
κύμινο 
Ρόδι 








Ο Άγιος Νεκτάριος και η χειροθεσία Υποδιακονισσών.

  Ο Άγιος Νεκτάριος και η χειροθεσία Γυναικών Υποδιακονισσών. Στο Μοναστήρι της Αγίας Τριάδος, που είχε ιδρύσει ο Άγιος στην Αίγινα  είχε ο ...