Σάββατο 15 Νοεμβρίου 2014

ΜΗΤΡΟΠΟΛΙΤΗΣ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ ΥΠΟΚΛΊΝΟΝΤΑΙ ΟΛΟΙ ΣΤΟ ΜΕΓΑΛΕΙΟ ΤΗΣ ΨΥΧΗΣ ΤΟΥ


Τώρα που "μέρεψε η φωτιά" κάθομαι και "σκαλίζω" την χόβολη  της μνήμης.
Καταλαγιάζω την πίκρα της αδικίας και το παράπονο της αχαριστίας και ψάχνω να βρω τον νικητή μιας άνισης μάχης που συγκλόνισε υγιείς συνειδήσεις μέσα στους κόλπους της Εκκλησίας και της κοινωνίας.Δεν έχω σκοπό να αναμοχλεύσω γεγονότα που δεν τιμούν αυτούς που ορίσθηκαν να "φυλάνε Θερμοπύλες".Η θέση μου για τον αντικανονικό ,άδικο και ίσως και παράνομο τρόπο απομακρύνσεως των ηλικιωμένων Αρχιερέων ειναι γνωστή και σε τίποτα δεν έχει αλλάξει και ούτε πρόκειται να αλλάξει,εκτός αν μου παρουσιάσουν έστω και ένα ιερό Κανόνα που να δικαιολογεί τέτοιες ενέργειες.Σκοπός μου,όπως είπα και πριν,είναι να βρω και να αναδείξω τον νικητή χωρίς παρωπίδες και προσωπικές συμπάθειες η αντιπάθειες.
Δεν θα χρειασθεί όμως να ψάξω πολύ γιατί Νικητής δεν είναι άλλος από την ίδια την Εκκλησία που δοξάστηκε στο πρόσωπο ενός Μεγάλου αδικημένου που το ήθος,η αξιοπρέπεια και η εκκλησιαστική του παιδεία έστειλαν ισχυρό μήνυμα  ενότητας  ανιδιοτελούς αγάπης και υγιούς εκκλησιαστικού φρονήματος  προς κάθε κατεύθυνση. 


Ο Μητροπολίτης Κωνσταντίνος Φαραντάτος  στάθηκε στο ύψος των περιστάσεων με αγιοπατερική μεγαλοπρέπεια που υποχρέωσε και αυτούς ακόμα τους αντιπάλους να υποκλιθούν μπροστά του και να αναγνωρίσουν την ομορφιά της Ορθοδοξίας που ακόμα και σήμερα,στην εποχή της απόλυτης κοινωνικής και ηθικής παρακμής που ζούμε,βγάζει από τα σπλάχνα της Σπουδαίους!
Τα λόγια του Μητροπολίτη Κωνσταντίνου στην ενθρόνιση του διαδόχου του θα μείνουν στην ιστορία για να διδάσκουν εκκλησιαστικό φρόνιμα και ήθος. Ένας έμπειρος αγιορείτης πατέρας σχολίασε πως την τελετή της ενθρονίσεως δεν την λάμπρυνε η παρουσία του Πρωθυπουργού αλλά η αγιοπνευματική  ομιλία και παρουσία του Κωνσταντίνου,και είχε απόλυτο δίκιο. Γιαυτό,ίσως, και ο κ.Σαμαράς ζήτησε επίμονα να δει τον Γέροντα Επίσκοπο να τον συγχαρεί,να του φιλήσει το χέρι και να ζητήσει την ευχή του.   

Από τα διάφορα δημοσιεύματα που κάλυψαν με τον δικό τους τρόπο τα γεγονότα διάλεξα δύο που προέρχονται από τον ίδιο συντάκτη.Το ένα είναι πριν τα γενόμενα και με αυτό ζητείτε επιτακτικά η "καρατόμηση" του Μητροπολίτη Κωνσταντίνου και άλλων Αρχιερέων που κατά την γνώμη του συντάκτη πρέπει να απομακρυνθούν.Ας το διαβάσουμε :  ( 30 Ιουνίου 2014 )
"...Τι περιμένει ο Αρχιεπίσκοπος και δεν ζητάει τις παραιτήσεις των Μητροπολιτών Μεγάρων Βαρθολομαίου, Νέας Κρήνης Προκοπίου,Κεφαλληνίας Σπυρίδωνος, Νέας Ιωνίας Κωνσταντίνου και όποιου άλλου αδυνατεί να ανταποκριθεί στα καθήκοντά του και διοικούν «άλλοι» τις Μητροπόλεις;;
Η περίπτωση του Γρεβενών Σεργίου πλέον έχει περάσει σήμερα φάση αλλά και εδώ θα πρέπει κάτι να γίνει!
Δεν μπορεί η Μητρόπολη να μένει ακυβέρνητη! Έχουν παρέλθει πέντε μήνες από το ατύχημα του Μητροπολίτη! Θα συνεχιστεί για πόσο ακόμη η κατάσταση αυτή;"
Το δεύτερο δημοσίευμα έγινε στις 10 Νοεμβρίου μετά την ενθρόνιση του Μητροπολίτη κ.Γαβριήλ και σε αυτό υπάρχουν μεγάλες αλήθειες,ας τις δούμε:
"•••• Έβλεπα και άκουγα τον αρχοντικό και ευγενή πρώην Νέας Ιωνίας Κωνσταντίνο την ημέρα της ενθρόνισης, να προσφωνεί από στήθους τον διάδοχό του Γαβριήλ, από την ωραία Πύλη και δεν το πίστευα! Πόσο ανώτερος άνθρωπος και πόσο σωστός και απαλλαγμένος από μικρότητες! Ομίλησε με αγάπη και στοργή στον Γαβριήλ δίνοντάς του σωστές κατευθύνσεις για την επόμενη ημέρα!Πόσοι άλλοι θα μπορούσαν να πράξουν το ίδιο χωρίς να ταλαιπωρούνται οι συνειδήσεις των και τα αρρωστημένα εγώ των;; "  
Επαναλαμβάνω πως ο συντάκτης των παραπάνω κειμένων είναι το ίδιο πρόσωπο που αναγκάσθηκε και αυτός ,όπως και όλοι όσοι "επιστρατεύτηκαν" να ομολογήσει την αλήθεια .
Το μεγαλείο της ψυχής του σεβ. Κωνσταντίνου δεν τελειώνει όμως εδώ. 
Η αγάπη και η στοργή του προς τον Διάδοχό του  μέρα με την ημέρα γίνονται πράξη,όπως και του κ.Γαβριήλ προς τον σεπτό Ιεράρχη που του φέρεται με σεβασμό και υιική στοργή .Γιαυτό μίλησα για νίκη της Εκκλησίας.Γιαυτό προβάλω το πρόσωπο του Σεβασμιωτάτου κ.Κωνσταντίνου σαν παράδειγμα προς μίμηση . 


Μακάρι τα εκκλησιολογικά μηνύματα που βγαίνουν μέσα από την αντιμετώπιση της δοκιμασίας ενός λευκαθέντος στην υπηρεσία της Εκκλησίας Ιεράρχη να σταθούν αφορμή για την διόρθωση ημαρτημένων στον χώρο της Εκκλησίας της Ελλάδος.
π.Τιμόθεος Ηλιάκης    




 http://www.dogma.gr/default.php?pname=Article&art_id=7006&catid=6 
Οι συμβουλές του πρ. Νέας Ιωνίας προς τον διάδοχό του

"Θερμή παράκληση ν’ αγαπάει και να προσέχει τους κληρικούς της μητρόπολής του απηύθυνε στο νέο ποιμενάρχη τους ο προκάτοχός του κ. Κωνσταντίνος κατά την ομιλία του στην τελετή ενθρόνισης του κ. Γαβριήλ το απόγευμα στο ναό Αγίων Αναργύρων της περιοχής.
«Επιτρέψτε μου να σας απευθύνω μια έκκληση», είπε ο κ. Κωνσταντίνος προς τον κ. Γαβριήλ, «περιθάλψτε με την πατρική αγάπη σας τον ιερό κλήρο και το λαό της μητρόπολης αυτής. Να είστε βέβαιος ότι την αγάπη που θα προσφέρετε, θα την λάβετε στο εκατονταπλάσιο».
Οι νουθεσίες του κ. Κωνσταντίνου προς το διάδοχό του προκάλεσαν το χειροκρότημα αλλά και συγκίνηση στους παρευρισκομένους. 
Ο μητροπολίτης πρώην Νέας Ιωνίας μίλησε με τα καλύτερα λόγια τόσο για τους κληρικούς της περιοχής όσο και για όλο το ποίμνιο της Νέας Ιωνίας. 
«Έχετε να διαποιμάναιτε ένα λαό θεοσεβή, ήδη κατηρτισμένο στα θεολογικά κι εκκλησιαστικά θέματα», είπε ο κ. Κωνσταντίνος απευθυνόμενος στον κ. Γαβριήλ. 
Ακόμη, επεσήμανε ότι ο κ. Γαβριήλ αναλαμβάνει ποιμαντικά καθήκοντα σε μια «φτωχή και μικρή μητρόπολη η οποία, όμως, κοσμείται από πολλά αγαθά έργα και ιδρύματα». 
«Στα χέρια σας εναποτίθεται η καλή λειτουργία των ιδρυμάτων αυτών», τόνισε ο κ. Κωνσταντίνος επισημαίνοντας την ευθύνη που αναλαμβάνει ο νέος μητροπολίτης της περιοχής"












Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Ο Άγιος Νεκτάριος και η χειροθεσία Υποδιακονισσών.

  Ο Άγιος Νεκτάριος και η χειροθεσία Γυναικών Υποδιακονισσών. Στο Μοναστήρι της Αγίας Τριάδος, που είχε ιδρύσει ο Άγιος στην Αίγινα  είχε ο ...