Πέμπτη 15 Δεκεμβρίου 2011

+ ΑΡΧΙΜΑΝΔΡΙΤΗΣ ΤΙΤΟΣ Κ. ΧΟΡΤΑΤΟΣ 1950-2011

 Ένας λαμπρός Κληρικός,ένας φίλος και αδελφός "έφυγε" αργά εχθές το βράδυ για το αιώνιο ταξίδι που οδηγεί στην Βασιλεία των ουρανών.( 14 Δεκεμβρίου 2011)
 Ο Αρχιμανδρίτης ΤΙΤΟΣ ΧΟΡΤΑΤΟΣ δεν είναι πια κοντά μας.Προτίμησε να γιορτάσει την Θεία Γέννηση εκεί ψιλά μαζί με τους Αγγέλους ψάλλοντας με την κατανυκτική του φωνή το " Δόξα εν υψίστοις Θεώ και επί γης ειρήνη ..".
Στην αγία Πόλη της Βηθλεέμ ,που τόσο αγάπησε και ύμνησε,φτερουγίζει τώρα το πνεύμα του.Εκεί στο ιερό προσκύνημα των απλοϊκών Ποιμένων,που τόσο γλαφυρά μας το παρουσίασε σε ένα από τα πολλά συγγράμματά του,θα περιστρέφεται η αγαθή του ψυχή.Στην Ναζαρέτ, στην Γεθσημανή,στον Ιορδάνη ποταμό,στον Γολγοθά και στον Πανίερο Ναό της Αναστάσεως του Σωτήρος Χριστού θα είναι έντονη η νοερή του παρουσία,αφού τα λάτρεψε και έδωσε όλες του τις πνευματικές δυνάμεις για την προάσπιση και ανάδειξή τους μέσα από τα δοκίμιά του.
 Ο κατά πνεύμα Αδελφός και πολύτιμος ΦΙΛΟΣ π.Τίτος,κατά κόσμον Διονύσιος,Χορτάτος γεννήθηκε στην Βαρβάσαινα του Πύργου Ηλείας στις 16 Ιουνίου 1950 από γονείς ευσεβείς τον Κωνσταντίνο και την Ρωξάνη.Μετά τις εγκύκλιες σπουδές του γράφτηκε στην Ριζάρειο Εκκλ.Σχολή και στην συνέχεια στην Θεολογική Σχολή του Α.Π.Θ..Χειροτονήθηκε Διάκονος στην Κομοτηνή στις 23 Αυγούστου 1972 από τον μακαριστό Μητροπολίτη,τότε Μαρωνείας και μετά ταύτα Ν.Ιωνίας και Φιλαδελφείας Τιμόθεο που του έδωσε το όνομα του αυταδέλφου του Μητροπολίτου Παραμυθίας Τίτου.Πρεσβύτερος χειροτονήθηκε στις 17 Οκτωβρίου 1976 ,υπό του ιδίου Μητροπολίτου,στον Μητροπολιτικό Ναό των Αγίων Αναργύρων Ν.Ιωνίας και έλαβε ταυτόχρονα και το οφίκιο του Αρχιμανδρίτη.Υπηρέτησε στον Ι.Καθεδρικό Ναό της Κοιμήσεως της Θεοτόκου Ν.Φιλαδελφείας και στην συνέχεια στον Ι.Ναό της Ζωοδόχου Πηγής Καλογραίζης.τον οποίο και ανήγειρε εκ βάθρων.Ταυτόχρονα υπηρέτησε και ως καθηγητής Μέσης Εκπαιδεύσεως.Επί Πατριάρχου Ιεροσολύμων Διοδώρου έλαβε απόσπαση για το παλαίφατο Πατριαρχείο Ιεροσολύμων όπου υπηρέτησε ως Γραμματεύς των Πατριαρχικών Γραφείων και Ηγούμενος της Ι.Μονής των Αγίων Θεοδώρων Ιεροσολύμων,θέσεις που διατήρησε και επί Πατριάρχου κ.Ειρηναίου. 
 Επέστρεψε στην Ελλάδα λόγω κλονισμού της υγείας του και έλαβε την σύνταξή του,χωρίς όμως να πάψει να εργάζεται στον Αμπελώνα του Κυρίου.Ιερουργούσε και κήρυττε τον Θείο λόγο ενώ υπήρξε πολυγραφότατος με ειδική ενασχόληση την εκκλησιαστική ιστορία και την ιστορία των Αγίων Τόπων.
 Η νεκρώσιμος Ακολουθία του μακαριστού Αδελφού θα τελεσθεί αύριο Παρασκευή 16 Δεκεμβρίου στις 9 το πρωί στον Ιερό Ναό της Ζωοδόχου Πηγής Καλογραίζης ενώ η ταφή του σκηνωματός του θα γίνει στην γενέτειρά του στον Πύργο Ηλείας.
 ΚΑΛΗ ΑΝΑΣΤΑΣΗ ΑΔΕΛΦΕ,ΦΙΛΕ ΚΑΙ ΣΥΝΟΔΟΙΠΟΡΕ !
 π.Τιμόθεος Ηλιάκης
ΣΤΟΝ ΠΑΝΙΕΡΟ ΝΑΟ ΤΗΣ ΑΝΑΣΤΑΣΕΩΣ ΚΑΤΑ ΤΗΝ ΕΝΘΡΟΝΙΣΗ ΤΟΥ ΠΑΤΡΙΑΡΧΟΥ ΕΙΡΗΝΑΙΟΥ


ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΙΣ ΠΡΕΣΒΥΤΕΡΟΝ ΧΕΙΡΟΤΟΝΙΑ ΤΟΥ


ΣΤΟΝ Ι.ΝΑΟ ΖΩΟΔΟΧΟΥ ΠΗΓΗΣ ΚΑΛΟΓΡΑΙΖΗΣ

ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΙΣ ΠΡΕΣΒΥΤΕΡΟΝ ΧΕΙΡΟΤΟΝΙΑ ΜΟΥ Ο ΑΔΕΛΦΟΣ ΤΙΤΟΣ ΠΑΝΤΑ ΚΟΝΤΑ ΜΟΥ


ΣΤΗΝ ΜΟΝΗ ΣΙΝΑ 





ΜΕΡΙΚΑ ΑΠΟ ΤΑ ΕΡΓΑ ΤΟΥ




17 σχόλια:

  1. Ο Θεός να τον αναπαύει εν χώρα ζώντων, δικαίων και αγίων...είχα την ιδιαίτερη τιμή και ευλογία να τον γνωρίσω απο κοντά και να συλλειτουργήσουμε σε μία αγρυπνία στην Θεσσαλονίκη κηρύττοντας μας τον λόγο του Θεού ευλογώντας και αγιάζοντας μας,πάντοτε ευγενής και εγκάρδιος, το άγγελμα της προς κύριον εκδημίας του με συγκλωνίζει πραγματικά, θα προσεύχομαι πάντοτε υπέρ αναπαύσεως της ψυχής...Αιωνία του η μνήμη!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. ΑΙΩΝΙΑ ΤΟΥ Η ΜΝΗΜΗ ..ΣΑΣ ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ ΠΟΛΥ ΠΑΤΕΡΑ ΝΕΚΤΑΡΙΕ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από τον συντάκτη.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Για τον θείο μου μπορούν να πουν πολλά και πολλοί για τις θεάρεστες πράξεις του. Ήταν ένας άνθρωπος δυναμικός και ο λόγος του συνοδεύονταν πάντοτε από έργα. Ένας ικανός κήρυκας της Ορθοδοξίας του Κυρίου μας, αλλά για εμάς, τους συγγενείς του, ήταν κάτι παραπάνω: ήταν ένας δικός μας άνθρωπος.

    Καθότι οι μόνοι συγγενείς του στην Αθήνα, είχαμε την ευτυχία να τον έχουμε συχνά μαζί μας στα εορταστικά γεύματα, ιδίως των Χριστουγέννων και της Αναστάσεως.
    Σκέφτομαι πόσο περίμενα να έρθουν αυτές οι ημέρες που μου δίνοταν η ευκαιρία να τον απολαύσω. Γιατί ο θείος μου, πέραν των όποιων άλλων σπουδαίων ιδιοτήτων του, ήταν πάνω απ' όλα ένας χαριτωμένος άνθρωπος. Ένας άνθρωπος με μεγαλειώδη χάρη και κομψότητα, ένα αξεπέραστο πνεύμα που σε φώτιζε τις στιγμές που ήσουν δίπλα του.
    Οι ιστορίες του, που τόσο μοναδικά τις διηγούταν· τα αστεία του που σου πρόσφεραν ένα αυθεντικό χαμόγελο· οι τεράστιες γνώσεις του που σε έκαναν να νιώθεις σίγουρος δίπλα του... Όλα αυτά συνέθεταν έναν άνθρωπο γοητευτικό, έναν άνθρωπο που ήταν ευλογία να τον έχεις δίπλα σου.

    Ο θείος μου σήμαινε πολλά και για πολύ κόσμο, το γνωρίζουμε όλοι.
    Για μένα όμως ήταν πάνω απ' όλα ο αγαπημένος μου θείος και ποτέ πιά δεν θα έχει την ίδια γεύση το Χριστουγεννιάτικο γεύμα...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. ΑΓΑΠΗΤΗ κ ΛΕΤΑ ΣΑΣ ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ ΠΟΛΥ ΝΑ ΕΧΕΤΕ ΤΗΝ ΕΥΧΗ ΤΟΥ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. ΕΙΣΤΕ ΕΥΛΟΓΗΜΕΝΟΙ ΣΑΝ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑ ΠΟΥ ΕΙΧΑΤΕ ΜΕΛΟΣ ΕΝΑΝ ΤΕΤΟΙΟ ΑΝΘΡΩΠΟ ΤΩΡΑ ΘΑ ΣΑΣ ΠΡΟΣΕΧΕΙ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΟΥΡΑΝΟΥΣ ΝΑ ΕΧΕΤΕ ΤΗΝ ΕΥΧΗ ΤΟΥ .

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. ΚΑΙ ΕΓΩ ΕΧΑΣΑ ΕΝΑΝ ΦΙΛΟ ΑΔΕΛΦΟ ΚΑΙ ΣΥΜΒΟΥΛΟ.ΝΑ ΕΧΟΥΜΕ ΟΛΟΙ ΤΗΝ ΕΥΧΗ ΤΟΥ.ΚΑΛΟΝ ΠΑΡΑΔΕΙΣΟ ΑΔΕΛΦΕ ΤΙΤΟ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Ο Πανάγαθος Θεός να αναπαύσει τον αείμνηστο πατέρα Τίτο και να δώσει παρηγοριά στους ανθρώπους του!!! Την ευχή του να έχουμε!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. ΣΑΣ ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ Κ. ΔΗΜΗΤΡΗ ΝΑ ΕΧΕΤΕ ΤΗΝ ΕΥΧΗ ΤΟΥ !

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ ΠΑΤΕΡΑ ΝΙΚΟΛΑΕ ΗΤΑΝ ΥΠΕΡΟΧΟΣ ΑΝΘΡΩΠΟΣ!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. ΠΑΤΕΡΑ ΝΙΚΟΛΑΕ ΣΑΣ ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ ΠΟΛΥ ΝΑ ΤΟΝ ΕΧΕΤΕ ΣΤΙΣ ΠΡΟΣΕΥΧΕΣ ΣΑΣ!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. ΠΑΤΕΡΑ ΝΙΚΟΛΑΕ ΣΑΣ ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ ΠΟΛΥ ΝΑ ΤΟΝ ΕΧΕΤΕ ΣΤΙΣ ΠΡΟΣΕΥΧΕΣ ΣΑΣ!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  13. ΕΝΑΣ ΑΞΙΟΣ ΚΛΗΡΙΚΟΣ, ΙΕΡΟΠΡΕΠΕΣΤΑΤΟΣ, ΜΕ ΠΑΙΔΕΙΑ, ΜΟΡΦΩΣΗ ΚΑΙ ΚΑΛΛΙΕΡΓΕΙΑ, ΠΟΛΥΤΙΜΟΣ ΦΙΛΟΣ ΚΑΙ ΑΡΩΓΟΣ, ΕΝΑΣ ΑΞΙΟΛΟΓΟΣ ΑΝΘΡΩΠΟΣ. ΜΟΥ ΛΕΙΠΕΙΣ ΠΟΛΥ ΓΕΡΟΝΤΑ ΜΟΥ, ΚΑΛΟ ΠΑΡΑΔΕΙΣΟ, ΤΗΝ ΕΥΧΗ ΣΟΥ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  14. ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ κ.ΜΑΡΙΑ ΝΑ ΕΧΟΥΜΕ ΟΛΟΙ ΤΗΝ ΕΥΧΗ ΤΟΥ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Ο Άγιος Νεκτάριος και η χειροτονία- χειροθεσία Υποδιακονισσών.

  Ο Άγιος Νεκτάριος και η χειροτονία- χειροθεσία Γυναικών Υποδιακονισσών. Στο Μοναστήρι της Αγίας Τριάδος, που είχε ιδρύσει ο Άγιος στην Αίγ...